Nu ska det bakas
Lussebullar !!
Antal portioner
30-35 st
Ingredienser
200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 g saffran
2 dl socker
1/2 tsk salt
2 ägg
ca 17 dl vetemjöl
russin
lite mjölk till pensling
Gör så här:
Smält smöret, tillsätt mjölken, låt blandningen bli fingervarm. Smula jästen i en bunke och lös upp i degspadet. Stöt saffranet med lite socker. Blanda ner saffran, socker, salt, uppvispade ägg och den största delen av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den blir slät och smidig. Låt jäsa under duk ca 45 minuter. Baka ut degen som lussekatter, tryck i russin. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med mjölk. Grädda i 225-250 grader i mitten av ugnen ca 5-10 minuter.
<3<3
Antal portioner
30-35 st
Ingredienser
200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 g saffran
2 dl socker
1/2 tsk salt
2 ägg
ca 17 dl vetemjöl
russin
lite mjölk till pensling
Gör så här:
Smält smöret, tillsätt mjölken, låt blandningen bli fingervarm. Smula jästen i en bunke och lös upp i degspadet. Stöt saffranet med lite socker. Blanda ner saffran, socker, salt, uppvispade ägg och den största delen av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den blir slät och smidig. Låt jäsa under duk ca 45 minuter. Baka ut degen som lussekatter, tryck i russin. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med mjölk. Grädda i 225-250 grader i mitten av ugnen ca 5-10 minuter.
<3<3
Kommentarer
Trackback